Fırında Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında tavuk yemekleri, ana yemek olarak sıkça tercih edilen tavuk birçok şekilde hazırlanarak, sofralarda yerini alabilir. Tavuk farklı şekillerde hazırlanabilen ve sofraları süsleyen bir besindir. Haşlama, kızartma ve fırınlama gibi farklı yöntemler kullanılabilir. Tavuk büyük küçük herkesin beğeniyle tükettiği bir ettir. Özel günlerde, akşam yemeklerinde ya da öğle yemeklerinde ana yemek olarak hazırlanabilir. Tavuk besleyici değeri yüksek bir besin olduğu için çocukların gelişimi içinde oldukça faydalıdır. Fırında tavuk yemekleri de farklı tariflerle hazırlanarak sofralarda yerini alabilir. Sizin için seçtiğimiz fırında tavuk yemeklerine göz atarak istediğiniz tarifi kendiniz ya da misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz.

Fırında tavuk budu için gerekli malzemeler
  • 5 tane tavuk budu
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 5 adet orta boy patates
  • 3 tane sivribiber
  • 2 tane orta oy domates
  • Yarım limon
  • 1 şeker kaşığı toz şeker
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 şeker kaşığı kekik, tuz, karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su
Fırında tavuk budu nasıl yapılır?

Tavuklar bol suyla yıkanarak suyunu süzmesi için bir kenarda bekletilir. Kuru soğanın kabukları soyulup halka şeklinde doğranır. Patatesler soyulduktan sonra yuvarlak ya da armut dilimi şeklinde doğranır. Sivribiber 4-5 santim genişliğinde doğranır. Domatesin kabukları soyularak rendeden geçirilir. Sarımsaklar soyulup, tüm olarak bırakılır. Uygun bir fırın tepsisinin tabanı sıvıyağ ile yağlanır. Suyu süzülen tavuklar yarım limonla ovulur. Tepsinin dibine patatesler sıralanır. Üzerine sarımsak ve kuru soğanlar yerleştirilir. Sivribiberler eklenir ve son olarak domates rendesi malzemelerin her tarafına gelecek şekilde dökülür. Suyu süzülen tavuk butları yarım limonla ovulduktan sonra tepsinin üst kısmına yerleştirilir. Son olarak toz şeker tepsinin üzerine paylaştırılır.

Fırında tavuk budunun sosu için, çukur bir kabın içine domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekik eklenerek karıştırılır. Hazırlanan sos tepsinin yan kısmından eklenir. Tavukların üzerine gelmemesi gerekir. Aksi halde tavuklar kızarmaz. Hazır hale gelen yemek 200 derecede ısınmış fırına verilir. Tavuklar nar gibi kızarana kadar fırınlanır. Pişen yemek sıcak olacak şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.

Fırında kremalı tavuk için gerekli malzemeler
  • 4 tane kemiği alınmış tavuk pirzola
  • 6 tane orta boy patates
  • 1 paket krema
  • Tuz, karabiber
  • 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında kremalı tavuk nasıl yapılır?

Tavuk pirzolalar yıkandıktan sonra suyu süzülür. Yanmaz tava ocağa alınarak ısıtılır. Isınan tavada pirzolalar arkalı önlü eşit şekilde kızartılır. Kızaran tavuklar yağlanmış fırın kabına yerleştirilir. Fırın için tek kişilik güveçler kullanılabilir. Patateslerin kabuğu soyulduktan sonra ince doğranır. Patatesler fırın kabına sıralanır. Tuz, karabiber eklenir. Krema çukur bir kabın içinde çırpılarak tepsiye dökülür. Fırın 180 derecede ısıtılarak hazırlanan yemek fırına verilir. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Fırından alınmadan birkaç dakika önce üzerine kaşar rendesi eklenir. Kaşar eridikten sonra fırından alınarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Fırında tavuk tava için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 4 tane orta boy patates
  • 10 tane kültür mantarı
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivribiber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekik
Fırında tavuk tava nasıl yapılır?

Patates ve domateslerin kabukları soyulur. Her iki malzemede küp şeklinde doğranır. Sivribiberin çekirdek kısmı ayıklanıp ince doğranır. Kuru soğan soyulup incecik doğranır. Sarımsak soyulup ince doğranır. Mantarlar yıkandıktan sonra yarım limonla ovulup, dörde bölünür. Malzemelerin tümü çukur bir kabın içinde karıştırılır. Hazırlanan malzemeler fırın kabına yerleştirilir. Fırın kabı yanmaz kâğıtla kapatılır. Fırın 180 dereceye ayarlanarak ısıtılır ve hazırlanan yemek fırına verilip yarım saat kadar pişirilir. Yarım saatin sonunda yağlı kâğıt tepsiden alınarak 5-10 dakika daha fırınlanarak fırından alınır. Fırında tavuk tava servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çöp Şiş Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Haşlanmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kalori?

Tavuk Göğsü Kalori?

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Sultan Tavuğu Türleri ve Özellikleri