Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sarma, lezzetli ve çıtır çıtır yapısıyla çok sık tercih edilen bir yemektir. Hazırlanışı oldukça pratiktir ve sade bir şekilde servis edilebileceği gibi pilav gibi ana yemeklerin yanında da sunulabilir. Özellikle çocuklar ve gençler tarafından çok sevilir. Tavuk severler için ideal bir seçenek olan kaşarlı tavuk sarmanın yapılışı şu şekildedir:

Malzeme Listesi

  • 4-5 adet kemiksiz orta büyüklükte tavuk göğsü
  • 250 gram kaşar peyniri (rendelendiğinde yaklaşık bir su bardağı olacak şekilde)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

Kaşarlı tavuk sarmalarınızın lezzetli olması için tavuk göğsünün inceltilmiş olması gerekir. Kasaptan alırken tavuk göğüslerinin inceltilmiş olmasına dikkat edin. Tavuk göğüslerini tezgahın üzerine yayın. Ayrı bir kabın içine rendelenmiş kaşar peynirini ve baharatları koyarak karıştırın. Hazırladığınız iç harcı tezgahın üzerine yaydığınız tavukların içine bir miktar koyun. İç harcı koyduktan sonra tavukları rulo şeklinde sarın. Sardıktan sonra tavuk sarmaları önce una, ardından yumurtaya bulayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra tavuk sarmaların kızartırken dağılmaması için kürdan ile tutturabilirsiniz. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra tavuk sarmaları kızgın yağda kızartın ve ardından servis tabağına alın. Servis tabağının altına kağıt havlu sererek fazla yağı emmesini sağlayabilirsiniz. Böylece kaşarlı tavuk sarmanız servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kaşarlı Tavuk Sarma, farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Örneğin, iç harca mantar, biber veya ıspanak ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Ayrıca, fırında da pişirilebilir ve böylece daha az yağlı bir seçenek elde edilebilir. Yanında yoğurtlu soslar veya salatalar ile servis etmek, yemeğinizi daha da lezzetli hale getirecektir.

Besin Değerleri

Kaşarlı Tavuk Sarma, protein açısından zengin bir yemektir. Tavuk ve kaşar peyniri, günlük protein ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılar. Ancak, kızartma işlemi nedeniyle yağ oranı yüksektir. Daha sağlıklı bir seçenek için fırında pişirmeyi tercih edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri