Tavuk Şiş Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuk Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk şiş, tavuk severlerin vazgeçemediği lezzetlerden biridir tavuk şiş. Özellikle de bol soslu ve baharatlı yapıldı mı. Yanına bir ayran tamamdır. İşte ziyafet sofrası tavuk severler için. Nar gibi kızarmış tavuklar. Yanına bol mevsim salatası ve isteğe bağlı pilav veya makarna ile servis edilebileceği gibi sade de servis edilebilir. Tavuk şiş dışarıda mangal partilerinde ızgara da evde fırında ya da tava da rahatlıkla yapılabilir. Çok sevilen bir tarif olması sıklıkla yapılmasını sağlar. Evde elektrikli ızgara makineleri ya da tost makinelerinde da rahatlıkla yapılarak lezzetli tatlar elde edilebilir. Sadece baharatlı ya da soslu olarak hazırlanabilir. Her biri birbirinden lezzetli ve ekonomik tariflerdir. Bir kilo tavuk göğsü ile beş kişi rahatlıkla karnını doyurabilir ve bu sadece on on beş lira gibi bir masraf olur sadece. Şimdi bu çok lezzetli tarifimize bakalım.

Tavuk şiş yapımı için gerekli malzemeler
  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Tavuk şiş nasıl yapılır?

Tavuk şiş yapımı için ilk olarak bir kilo tavuk göğsü kuşbaşı doğranır. Derin bir kaba alınır ve üzerine baharatlar tuz yoğurt ve sıvıyağ eklenerek iyice karıştırılır. Üzeri kapatılıp buzdolabına konulur ve bir iki saat kadar buzdolabında bekletilir. Ardından dolaptan çıkarılır. Şişlere takılır evde yapılacak ise çöp şişe takılır. İster seramik ya da teflon gibi yapışmaz bir tava da kızartılır. İster tost makinasında ister de yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek fırında kızartılır. Ardından sıcak sıcak servis edilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Brahma Tavuk Türleri ve Özellikleri

Brahma Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Paçalı Tavuk Türleri ve Özellikleri

Paçalı Tavuk Türleri ve Özellikleri

Güncel

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kara Tavuk Türleri ve Özellikleri

Kara Tavuk Türleri ve Özellikleri

Çıtır Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Türleri Nelerdir?

Tavuk Türleri Nelerdir?

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri