Tavuk Budu Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuk Budu Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Yemekleri, Öncelikle vitamin ve protein zengini beyaz etin faydalarından söz edelim.
  • Hazmı kolay
  • Vitamin kaynağı
  • Hücrelerin onarımı yenilenmesi ve büyümesi
  • Dengeleyici
  • Kolesterole dosttur.
Sulu Tavuk Budu Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
  • Bir fincan sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet domates
  • Yarım kg tavuk budu
  • Tuz
Sulu Tavuk Budu Yemeği Nasıl Yapılır?

Tavuk butları geniş bir tavaya alınır. Bir fincan zeytinyağı eklenerek kısık ateşte güzelce pişirilir. Bu sırada soğan ve biberler küçük küçük doğranır. Bir tencere içinde kavrulur. Ardından salçası eklenir. Salçası iyice eridikten sonra patatesler eklenerek 5 dakika daha kavrulur. Daha sonra üzerine ılık su eklenir. Patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra domateslerde eklenir ve ardından tavada pişirmiş olduğumuz tavuk butlar da eklenir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra altı kapatılıp dinlendirilir.

Fırında Tavuk Budu Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
  • 6 adet tavuk budu
  • 5 adet patates
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 5 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 diş sarımsak
  • Su
  • Tuz, karabiber, toz biber
  • Alüminyum folyo
Fırında Tavuk Budu Yemeği Nasıl Yapılır?

Patatesler soyulup bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde hazırlanır. Geniş bir kaba alınıp üzerine bir miktar tuz serpilir. Yağın yarısından fazlası patateslerin üzerine dökülür. Butlar üzerine bıçak yardımı ile birkaç çizik atılır. Üzerine tuz serpilip kalan yağ dökülür. Butlara atılan çiziklere sarımsaklar yerleştirilir. Ardından butlar fırın tepsisine yerleştirilir. Kalan boşluklara patatesler yerleştirilir. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar bekletin. Bu sırada salçayı sıcak su ile eritip karabiber ve toz biberi karıştırın. Üzerleri pembeleşince fırından çıkardığınız butlar ve patates üzerine salçalı suyu ekleyin. Domatesi bir bütün olarak tepsinin ortasına yerleştirin. Biberleri tavuk butlarının arasına koyduktan sonra son olarak konserve bezelyeyi patateslerin üzerine dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp yeniden fırına verin. Butlar ve patatesler pişene kadar orta derecede pişirin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gurk Tavuk Türleri ve Özellikleri

Gurk Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Irkları Nelerdir?

Tavuk Irkları Nelerdir?

Çıtır Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sulu Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sulu Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Evde Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Türleri Nelerdir?

Tavuk Türleri Nelerdir?

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri

Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri