Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Günümüzde artan kırmızı et fiyatları nedeniyle, tavuk eti daha sık tercih edilmektedir. Ayrıca, pikniklerde sıkça kullanılan tavuk etinin lezzeti de oldukça beğenilmektedir. Tavuk ızgara yapmanın en kısa ve en lezzetli yollarını şimdi sizlerle paylaşacağız.

Tavuk Izgara İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber, toz biber ve tuz

Tavuk Izgara Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsü marine edilerek veya doğrudan ızgaraya atılabilir. Ancak tavuk göğsünde yağ az olduğundan, eğer tavuk göğsü tercih edilecekse marine edilmesi tavsiye edilir. Ayrıca, yapımında lezzetini arttırmak için çeşitli soslar da eklenebilir.

İlk olarak tavuk göğsü iyice yıkanmalı ve süzülmelidir. Bu işlemden sonra istediğiniz kalınlıkta, yaklaşık 1.5 santimetre olacak şekilde tavuk göğsünü parçalara ayırın. Parçalanan tavuk göğsünde küçük delikler açın ve üzerlerine tuz serpin. Tavuk göğsü bir kenarda beklerken, başka bir kapta domates ve biber salçasını, soğanı, sarımsağı, sütü, karabiberi ve toz biberi ilave edip karıştırın. Tuz serpilen ve ızgaraya atılacak tavuk göğsü bu karışıma konularak üzeri bu sosa bulanır. Ardından bu kap kapatılarak 24 saat buzdolabında bekletilmelidir. Bu işlem bittikten sonra ızgara tavukları pişirmeye hazır hale getirin ve yağlayın. Daha sonra etleri ızgaraya dizin ve üzerinde ızgara izi olan tavukları çevirin. Tavuk göğsü pişinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Tavuk ızgara servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Marine süresini 24 saatten az tutmamanız, tavuk etinin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Izgarayı kullanmadan önce iyice ısıtmak, tavukların yapışmasını önler.
  • Sosunu hazırlarken limon suyu veya yoğurt gibi asidik malzemeler de kullanarak lezzeti artırabilirsiniz.
  • Izgarada pişirirken, tavukların kurumasını önlemek için ara sıra üzerine biraz zeytinyağı sürmeyi ihmal etmeyin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Kaç Kalori?

Güncel

Tavuk Bitinden Nasıl Dökülür?

Tavuk Bitinden Nasıl Dökülür?

Güncel

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri