Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında mantarlı tavuk, sağlıklı ve lezzetli olmasıyla sıkça tercih edilen bir yemektir. Fırın yemekleri, pratiklikleri ve kolaylıkları nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilir. Fırında tavuk yemekleri ise sofralarda sıkça yer alır. Mantarlı tavuk, özellikle mantar severler için vazgeçilmez bir tariftir. İşte fırında mantarlı tavuk tarifi:

Fırında Mantarlı Tavuk Malzemeleri
  • 1 kilogram mantar
  • 1 adet orta boy tavuk göğsü
  • 3 adet orta boy yemeklik biber
  • 2 adet yemeklik orta boy soğan
  • 3 adet orta boy yemeklik domates
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir miktar sıvı yağ

Fırında Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Mantarlı tavuk yapımına ilk olarak mantarları temizleyerek başlayın. Orta boy bir kabın içine su koyun, suya biraz tuz ekleyin ve mantarları bu suda yarım saat bekletin. Beklettikten sonra mantarları sudan çıkarıp temiz suyla durulayın ve havlu ya da bez üzerinde kurutun.

Tavuk göğsünü yıkayın ve küp şeklinde doğrayın. Tavukları bir kaba alın.

Mantarlar kururken, diğer malzemeleri hazırlayın. Biberleri yıkayın ve doğrayın. Soğanları küp küp doğrayın. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Domateslerin kabuklarını daha kolay soyabilmek için yarım saat sıcak suda bekletebilirsiniz.

Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra fırın tepsisine alın. Ayrı bir kapta sıvı yağ, salça, tuz ve diğer baharatları karıştırın. Bu karışımı malzemelerin üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin ve tekrar fırına verin. Üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarın. Yemeğiniz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Türleri Nelerdir?

Tavuk Türleri Nelerdir?

Güncel

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Çerkez Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Çerkez Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çin Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Çin Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Kaç Kalori?

Süs Tavukları Türleri ve Özellikleri

Süs Tavukları Türleri ve Özellikleri

Terbiyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri