Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kızartma, kızarmış tavuk genellikle her birey tarafından en sık olarak tüketilen besinlerin içerisinde yer almaktadır. Genellikle çoğu kişi tavuk kızartmasını dışarıdan almaktadır. Ancak evde hazırlayacağınız mükemmel soslar ile fırında süper kızarmış tavuk hazırlamak mümkündür. Nar gibi kızarmış tavuğa kim hayır diyebilir ki? Özel misafirlerinize bu görsel şölende olan tavuk kızartması ve yanında hazırladığınız pirinç pilavı eşliğinde mükellef sofralarda ağırlayabilirsiniz. Fırında tavuk kızartma oldukça çabuk hazırlanan ve pratik olan bir yemektir. Pişmek için sizi saatlerce mutfakta oyalamaz ve kısa süre içerisinde hazır hale gelerek sofranızda yerini alır. Bazı hanımlara göre bütün tavuğun fırında pişme süresini uzun olarak var saymaktadır. Fakat pişme süresi yaklaşık olarak bir saat bile sürmeyen tavuk hem hazırlanışı hem de pişme zamanı oldukça kısadır. Evinize haber vermeden gelen misafirlerinize yemek hazırlarken tavuğu fırına verin, siz diğer yemekleri hazırlarken fırında tavuk kızarmış ve sunum haline gelmiştir. İsterseniz bütün tavuğunuzun içerisine hazırlamış olduğunuz üzümlü pilav ile de pişirebilirsiniz.

Fırında Tavuk Kızartma İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 1 adet bütün tavuk
Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Yeterli miktarda tuz
Fırında Tavuk Kızartma Nasıl Yapılır?

İlk önce tavuğu düdüklü tencerenin içerisinde haşlayalım. Ancak isteğe göre bütün tavuğu sosladıktan sonra direk olarak da fırında pişirebilirsiniz. Fakat önce tavuğun haşlamada yarar vardır, ama çok fazla haşlamayalım biraz diri kalmalı ki fırında da dağılmadan pişsin. Daha sonra sosunu hazırlamak için derin bir kâsenin içerisine zeytinyağını, tatlı kırmızı toz biberi, tuzunu ve yoğurdu ilave ederek karıştıralım. Ardından haşlanan tavuğun suyunu süzelim ve fırın kabının içerisine yerleştirelim. Daha sonra fırın kabının içine alalım ve hazırladığımız sosu tavuğun her yerine güzelce sürelim. Önceden 190 ya da 200 dereceye ayarlanarak ısıtılmış olan fırında tavuk kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra kızarmış tavuğu servis tabağına alalım. Yanında patates kızartması oldukça yakışmaktadır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Irkları Nelerdir?

Tavuk Irkları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Evde Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Evde Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tavuk Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Türleri ve Özellikleri

Güncel

Diyet Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Güncel

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Tarifi ve Malzemeleri

Habeş Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Habeş Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Çin Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Çin Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Poşette Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Poşette Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri