Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk incik, oldukça pratik, ekonomik ve bir o kadar da lezzetli olan bir tavuk yemeğidir. Yemek yapmaktan anlamayanlar, öğrenciler için yapımı oldukça kolay olduğundan tercih edilebilecek harika bir alternatiftir. Habersiz yemeğe gelen misafirler içinde hemen hazırlanarak yapılabilir. Besleyici değeri oldukça yüksek olan tavuk, bir de sebzelerle buluşturulduğunda değer olarak daha da artar. Kırmızı et kullanılarak yapıldığı bilinse de tavuk eti kullanılarak da yapılabilen bir yemek türüdür. Küçük büyük herkesin beğeniyle yiyeceği tavuk inciği, özel günlerinizde, ramazan sofralarında ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Misafirlerinizi kıskandıracak bir tarif olan tavuk incik nasıl yapılıyor gelin hep birlikte bakalım.

Tavuk incik için gerekli malzemeler
  • 1 kilo tavuk incik
  • 5-6 tane orta boy patates
  • 4-5 tane sivribiber
  • 2 tane orta boy havuç
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası+1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Çeyrek limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, biberiye, zencefil
  • İnce kıyılmış 1 tane defne yaprağı
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tavuk incik nasıl yapılır?

Tavuk incikler iyice yıkanarak süzgece alınır. Patateslerin kabuğu soyulup, elma dilimi şeklinde doğranır. Havucun kabuğu kazınarak halka şeklinde doğranır. Sivribiber tercihe göre doğranarak, malzemeler bir kabın içinde buluşturulup, harmanlanır. Sos için verilen tüm malzemeler çukur bir kabın içinde karıştırılır. Karışım tıpkı bir krema kıvamı alacaktır. Tavuk doğranan sebzelere eklenerek üzerine hazırlanan sos ilave edilir. Malzemelerin tamamen sosu yemesi için homojen bir şekilde karıştırılır. Hazır hale gelen karışım 1 yemek kaşığı unla unlanmış fırın poşetine dökülür. Poşetin ağzı içinden çıkan bantla kapatılır ve fırın kabına alınır. Üzeri birkaç yerden delinir. Fırın önceden 200 derecede ısıtılır ve hazırlanan tavuk incik fırına verilir. Yaklaşık 1 saat içinde yemek pişmiş olacaktır. Sebzeler ve tavuk kızarmışsa yemek pişmiş demektir. Fırından alınan tavuk incik uygun bir servis tabağına alınır ve poşetin üst kısmı kesilerek yemek servis tabağına boşaltılır. Yanında ayran, cacık ya da mevsim salatasıyla servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Poşette Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Poşette Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Organik Tavuk Türleri ve Özellikleri

Organik Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tavuk Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Paçalı Tavuk Türleri ve Özellikleri

Paçalı Tavuk Türleri ve Özellikleri

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Sussex Tavuk Türleri ve Özellikleri

Sussex Tavuk Türleri ve Özellikleri

Kara Tavuk Türleri ve Özellikleri

Kara Tavuk Türleri ve Özellikleri