Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın poşetinde sebzeli tavuk, fırın poşetinde sebzeli tavuk oldukça lezzetli ve pratik olan tariflerindendir. Fırın poşetinin kullanılıyor olması da daha kolay ve pratiklik sunuyor. Fırın poşetinde yapıldığı için çok daha iyi pişiyor. Fakat buharda pişmiş gibi bir lezzet sunuyor. Kızarmış severler pişmeye yakın poşeti açarak hafif kızarmasını sağlayabilir. Küçük çocuklar için ise poşette buharda pişmiş lezzet elde edilerek gönül rahatlığı ile sunulabilir. Çok kolay ve lezzetli olan bu yemek hanımların oldukça sevdiği tariflerdendir. Hem lezzetli hem kolay olan bu tarif sık sık evlerimizde pişirilir ve pilav eşliğinde servis edilir. Bulgur veya pirinç pilavı ile servis edilebilir. Bazen sade makarna ile de servis edilebilir. Damak tadına göre istenilen sebzeler eklenebilir. Bayanlar sıklıkla bu yemeği yapar, çünkü kısa sürede hazırlanıyor ve hiç bulaşık çıkarmıyor denilebilir. Fırın yemekleri genelde tepsiyi yakmaya ve çok zor temizlenmesine sebep olur. Fakat fırın poşetinde bunun önüne geçerek daha kolaylık sağlayacaksınız. Şimdi bu güzel tarifimizin yapılışına bakalım.

Fırın poşetinde sebzeli tavuk yapımı için gerekli malzemeler
  • 1 paket tavuk incik ya da but
  • 1/2 kilogram patates
  • 1/2 karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 250 gram arpacık soğan
  • 2 büyük baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket tavuk baharatı
Fırın poşetinde sebzeli tavuk nasıl yapılır?

Fırın poşetinde sebzeli tavuk yapımı için ilk olarak tüm sebzeler yıkanır. Tüm malzemeler bir kaba alınır. Patatesler mümkünse çok küçük patateslerden olursa direk bütün kullanılabilir. Yoksa iki üç parçaya bölünür. Soğanlar ve sarımsaklar bütün kullanılır. Fakat soğanlara bıçak ile bir çizik atılır ki içleri iyi pişsin. Karnabaharlar küçük parçalarına ayrılır. Üzerine tavuklar eklenir ve tüm malzeme karıştırılır. Bir paket tavuk baharatı eklenir. Baharat içerisinde tuz olduğu için tuz atmayabilirsiniz. Ardından salça ve sıvı yağ bir kâseye alınıp bir çay bardağı su ile çırpılır. Fırın poşetine çok az un serpilir ve her tarafına dağıtılır. Malzemeler içerisine eklenir, üç küçük delik açılır. Sosu eklenir ve iyice poşet çalkalanarak sos yedirilir. Ardından ağzı kapatılır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve poşet içine konulur. Fırın iki yüz dereceye ayarlanarak yemek bir saat kadar pişirilir. İsteğe bağlı olarak kızarmış istiyorsanız poşetin sonuna doğru üstü kesilir ve kızarması sağlanır. Ardından fırından çıkarılarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Budu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Mantar Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Güncel

Pleymut Tavuk Türleri ve Özellikleri

Pleymut Tavuk Türleri ve Özellikleri

Güncel

Poşette Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Poşette Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Tavuk Türleri Nelerdir?

Tavuk Türleri Nelerdir?