Fırında Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pirzola Tavuk, herkesin beğenerek ve çok severek yediği yemeklerden birisi de fırında hazırlanmış pirzola tavuktur. Çocuklar tavuk yemeklerini, kızartmasını ve haşlamasını oldukça fazla tüketmektedir. Özellikle yaz mevsiminde pikniğe hazırlık yapan kişiler için pirzola tavuk değişmeyen damak tatlarından birisidir. Ancak fırında pişirilen tavuk pirzolanın tadı hiçbir şeye değişilmez. Bir de yanında patates dilim var ise işte size mükellef doyurucu ve besleyici bir yemek olmaktadır. Hazırlaması oldukça pratik ve besin değeri yüksek olan bu yemeği sevdiğinizle, ailenizle ya da ramazanda evinize çağırdığınız konuklarınıza pirinç pilavı eşliğinde ikram edebilirsiniz. Bu arada fırında pirzola tavuğu hazırlarken patates dilimlerinin yanına domates ve yeşil biber eklemeyi sakın unutmayın. Tavuk herkesin en az haftada bir defa tüketmesi gereken beyaz et türüdür. Bu nedenle içerdiği protein, vitamin ve minerallere zarar vermeden pişirme tekniği kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Fırında Pirzola Tavuk İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 1 kilogram tavuk pirzola
  • 4 adet orta boy domates
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet kırmızı ya da yeşil sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yeterli miktarda tuz
Fırında Pirzola Tavuk Nasıl Yapılır?

İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım, yıkayalım ve ardından parmak şeklinde kızartmalık olacak şekilde doğrayarak hazırlayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ezilmeyecek şekilde ince olarak doğrayalım. Daha sonra derin bir kâsenin içerisine zeytinyağı, kırmızı pul biber, karabiber, kekik ve tuz eklenerek sos hazırlanır. Fırın tepsisine dizilmiş olan tavuk pirzolanın üzerine hazırladığımız sosun yarısını ve doğradığımız kuru soğanı ekleyerek karıştırıyoruz. Sosun kalanına da patates dilimleri ile karıştırıldıktan sonra fırın tepsisine dizayn yapılır. Yemeğimizin lezzetine lezzet katmak için tepside kalan boşluklara yeşil ya da kırmızı biberleri, domatesler ve sarımsağı dizelim. Daha önceden 230 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık olarak 45 dakika kadar yemeğimizi pişirelim. İsteğe göre yemeğin yanında pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. Fırında pişen tavuk pirzolayı servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Bütün Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Bütün Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Cinsleri Nelerdir?

Tavuk Cinsleri Nelerdir?

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri