Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında beşamel soslu tavuk, tavuk eti hemen her eve en fazla giren protein kaynaklarından biridir. Genellikle ızgara, kızartma, haşlama gibi pişirme usulleriyle pişirdiğiniz tavuğu fırında beşamel sosla pişirmeyi mutlaka denemelisiniz. Özellikle tavuk göğsünü bu şekilde daha lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinde yanında pilavla birlikte harika bir menü hazırlayabilirsiniz. Beşamel sos tavuğa yakışan soslardan biridir. Denemenizi tavsiye ederiz. Dilerseniz tarifimizi hep beraber hazırlamaya başlayalım. Herkese kolay gelsin.

Fırında beşamel soslu tavuk için gerekli malzemeler
  • 1 kg kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 350 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos malzemeleri
  • 1 su bardağı un
  • 150 gram tercihen tereyağı (Margarinde olabilir)
  • 3,5 su bardağı süt
  • Az miktarda tuz
Fırında beşamel soslu tavuk nasıl yapılır?

Önce tavuk göğsünü istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tercihen kuşbaşı olabilir. Bunun hafifçe tuzlayarak yağsız tavada çevirin. Daha sonra dikdörtgen bir borcamın içine yayın. İsterseniz tavuk göğsü haşlayarak da yapabilirsiniz. Ancak böyle daha lezzetli olacaktır. Tavuğun tadı içine hapsedildiğinden, piştiğinde tadına doyamazsınız. Tavuk etini karabiberle birlikte harmanlayın.

Bu arada beşamel sosu pişirmeye başlayalım. Tavanın içinde tereyağını eritelim. İçine unu biraz kavuralım. Buna sütü azar azar ilave ederek sürekli karıştırmaya devam edelim. Tuzu da koyarak, beşamel sos kaynayınca ocaktan alalım. Eğer beşamel sos çok koyu olursa içine biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Rendelenmiş kaşar peynirinin bir kısmını beşamel sosla karıştıralım. Bunu borcamın içindeki tavuğun üzerine yayalım. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Borcamı içine koyarak, tavuğun pişmesini sağlayalım. En son fırından almadan önce üzerine kalan kaşar peyniri rendesini yayalım. Fırında peynirler eriyip, kızarıncaya kadar tutalım. Daha sonra fırında beşamel soslu tavuk sıcak olarak sevdiklerinize ikram edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fajita Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fajita Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Güncel

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri