Tavuk Budu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuk Budu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk budu, tavuk budundan çok lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarındandır. Tavuk budunu fırında, ocakta ya da ızgarada pişirerek tüketebilirsiniz. Her türlüsüde çok güzel ve lezzetli oluyor. Tavuk budundan yapılan yemekler sağlıklı ve vitaminlidir. Herkesin çok severek yediği bir yemektir. Yanına pilavla servis yapabilirsiniz. Çok güzel oluyor. Misafirlerinize yapacağınız pratik ve çabuk pişen bir yemek türüdür. Çocukların da çok severek yediği bir tariftir. Tavuk etinde protein, vitamin, mineral bol miktarda bulunmaktadır. Kemikleri güçlendirir ve çocukların gelişimine faydalıdır. Kırmızı eti sevmeyenler için çok mükemmel bir çözümdür.

Tavuk budunun malzemeleri
  • 5 tane açılmış tavuk budu
  • 3 tane büyük boy patates
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu kekik
  • 2 çay kaşığı kadar karabiber
  • 1 buçuk yemek kaşığı kadar salça
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kadar toz biber
Tavuk budu nasıl yapılır?

İlk önce tavuklar için sos hazırlayalım. Sıvı yağını, salçayı, tuzu, karabiberi ve kekiği güzelce karıştıralım. Bu karışımı tavuk budlarının her yanını güzelce bulayıp strece sarıp buzdolabına koyalım. Bu işlemi vaktiniz varsa birkaç saat önceden yaparsanız yemeğimiz daha lezzetli oluyor. Bir kâseye sıvı yağı, kekiği biraz tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi koyalım ve patatesleri içinde harmanlayalım. Orta boy borcamı yağlayalım. Yarım ay şeklinde doğranmış olan patatesleri yağla karıştıralım ve patatesleri tepsiye dizelim. Üzerine tavuk butlarını koyalım ve 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Pilavla birlikte servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Çerkez Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Çerkez Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Çin Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Çin Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Poşet Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Poşet Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Evde Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Evde Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Zibrit Tavuk, Zibrit Tavukları' nın Özellikleri

Zibrit Tavuk, Zibrit Tavukları' nın Özellikleri

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Paçalı Tavuk Türleri ve Özellikleri

Paçalı Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Türleri Nelerdir?

Tavuk Türleri Nelerdir?

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Çerkez Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Soya Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri