Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama

Tavuk haşlama, oldukça hafif ve sindirimi kolay bir yemektir. Özellikle kış aylarında hastalandığınızda şifa niyetine tüketebilirsiniz. Bilindiği üzere, tavuk suyuna çorba doktorlar tarafından bile tavsiye edilmektedir. Bu nedenle, "Tavukla ne pişireyim?" diye düşünmeyin. Eğer diğer malzemeleriniz hazırsa, tavuk haşlama pişirmenizi öneririz. İster tavuk göğüs etiyle, ister bagetle, isterseniz de tavuk butla bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte tavuk baget kullanılmıştır, ancak siz dilediğiniz tavuk etiyle bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Hiç vakit kaybetmeden, tavuk haşlama tarifini birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Tavuk Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet limon

Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk bagetleri yıkayarak tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve biraz tuz ekleyerek bagetleri pişirmeye başlayın. Tavuklar yumuşayınca doğramış olduğunuz patatesleri ve halka şeklinde dilimlediğiniz havuçları tencereye ilave edin. Kısa bir süre sonra arpa şehriyeleri de ekleyin. Tüm malzemeler bu şekilde pişmeye devam etsin. En son sıvı yağı kızdırarak tencereye dökün. Birkaç taşım kaynadıktan sonra tavuk haşlama pişmiş demektir. Sıcak olarak tabaklara alarak, yanında limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz.

Evde nezle ya da grip olmuş biri olduğunda, mutlaka bu yemeği yapmanızı tavsiye ederiz. Mide sorunları olanlar da tereddüt etmeden tavuk haşlama tüketmelidir. Gerçekten faydalı olmaktadır. Sıcak sıcak tavuk haşlamayı biraz limon suyu ilave ederek tüketmenizi öneririz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Bütün Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Bütün Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sussex Tavuk Türleri ve Özellikleri

Sussex Tavuk Türleri ve Özellikleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Kaç Kalori?

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Hint Tavuğu Hint Tavuklarının Özellikleri

Hint Tavuğu Hint Tavuklarının Özellikleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Yalancı Çerkez Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Çerkez Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Organik Tavuk Türleri ve Özellikleri

Organik Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Listesi

Diyet Tavuk Listesi

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi