Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama: Şu zaman kimse kolay kolay evine kırmızı et alamıyor. Tamam kırmızı et kadar olmasa da beyaz et yani tavukta güzel bir besin kaynağıdır. Hem lezzetli hem de iştahla tüketebileceğimiz kolesterol oranı düşük sağlıklı bir yiyecek türüdür. Yapımı kolay evdeki malzemelerle fazla bir uğraş ve masraf gerektirmeden severek yapıp tüketeceğimiz sağlıklı bu yemeği hepinize tavsiye ederim. Şimdi tarifine geçelim. Hadi hanımlar kolay gelsin.

Sebzeli Tavuk Haşlama Malzemeleri
  • Bir adet tüm tavuk derisi soyulmuş olmalı
  • Bir çay bardağından biraz fazla ayıklanmış bezelye içi
  • 2-3 adet orta boy patates soyulmuş
  • 5-6 tane orta boy havuç
  • 5-6 adet biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Sebzeli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencereye tavuğumuzu koyup üstüne kekik, karabiber, kırmızı biberi koyup 15 dakika haşlayalım. Patatesi soyalım, biberleri ve havucu doğrayalım, biberleri de çok ince olmayacak şekilde doğrayalım. Tencerenin kapağını açıp sebzeleri ve bezelyeyi haşlanmış tavuğun üzerine döküp 25 dakika daha pişirelim.

Servise hazırdır. Afiyetle yiyelim.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri